Urinprøve:

Har du symptomer på blærebetændelse skal din urin undersøges med en stix, hvor man kan afsløre om du muligvis har blærebetændelse.

Det er vigtigt at urinen har været i blæren længst muligt, helst over 3-4 timer, da urinundersøgelsen ellers kan give falsk udslag.

Det bedste er at møde op i lægehuset med ”fyldt blære” og lave urinprøven her. Så bliver den ikke for gammel; og bliver heller ikke forurenet af diverse glas og beholdere.

Har du ikke mulighed for at komme her og lave urinprøven ser vi gerne at du køber et urinprøveglas på apoteket; så vi undgår forurening og misvisende udslag. Det er vigtigt at urinen ikke er over en time gammel; så bliver resultatet af undersøgelsen også forkert. Går der mere end en time fra du lader vandet til den afleveres i lægehuset kan du evt opbevare den i køleskabet.

Det bedste er at lave en ”midtstråleurin”, dvs lade den første del af urinen i toilettet, dernæst opsamle en mængde i glasset og slutteligt lade resten af urinen i toilettet, det giver det bedste resultat.

Nogle gange er det ikke nok med en urinstix ( som tager få minutter at aflæse) og så må urinen sendes til dyrkning på sygehuset. Det tager nu yderligere et par dage før vi har svaret. I særlige tilfælde vil vi påbegynde en antibiotisk behandling inden vi har svaret på urindyrkningen; og nogle gange er det så derfor nødvendigt at skifte til en anden type antibiotika når vi har svaret på urindyrkningen.