Urinprøve: Du skal altid ringe og booke din tid, inden fremmøde.
Har du symptomer på blærebetændelse skal din urin undersøges med en stix, hvor man kan afsløre om du muligvis har blærebetændelse.
Det er vigtigt at urinen har været i blæren længst muligt, helst over 3-4 timer, da urinundersøgelsen ellers kan give falsk udslag.
Det bedste er at møde op i lægehuset med ”fyldt blære” og lave urinprøven her. Så bliver den ikke for gammel; og bliver heller ikke forurenet af diverse glas og beholdere.
Har du ikke mulighed for at komme her og lave urinprøven ser vi gerne at du køber et urinprøveglas på apoteket; så vi undgår forurening og misvisende udslag. Det er vigtigt at urinen ikke er over en time gammel; så bliver resultatet af undersøgelsen også forkert. Går der mere end en time fra du lader vandet til den afleveres i lægehuset kan du evt. opbevare den i køleskabet.
Når du kommer med urinen til lægehuset (som skal være aftalt pr. telefon), skal du scanne dit gule kort, og stille urinen i det lille køleskab i Laboratorium – husk navn og cpr. nr.- så ringer vi svar, medmindre andet er aftalt.
Det bedste er at lave en ”midtstråleurin”, dvs lade den første del af urinen i toilettet, dernæst opsamle en mængde i glasset og slutteligt lade resten af urinen i toilettet, det giver det bedste resultat.
Nogle gange er det ikke nok med en urinstix ( som tager få minutter at aflæse) og så må urinen sendes til dyrkning på sygehuset. Det tager nu yderligere et par dage før vi har svaret. I særlige tilfælde vil vi påbegynde en antibiotisk behandling inden vi har svaret på urindyrkningen; og nogle gange er det så derfor nødvendigt at skifte til en anden type antibiotika når vi har svaret på urindyrkningen.